VIDEO: Zona Tenja popunjena – kreće Zona Nemetin

Do kraja godine u Gospodarskoj zoni Tenja u Osijeku bit će zaposleno petstotinjak osoba, od čega je čak 110 novih radnih mjesta, i to velikom većinom u proizvodnji.

Još je prošle godine prodana i posljednja od 27 slobodnih parcela čime je zona i službeno popunjena, a većina će objekata investitora uskoro biti i dovršena.

Tvrtka Euronautika bavi se proizvodnjom plovila, te za sada zapošljava pet osoba. Ulaskom u Europsku uniju očekuju kako će značajno proširiti svoje tržište, a jedan od način na koji se pripremaju izgradnja je nove hale u gospodarskoj zoni Tenja koja će biti dovršena do prosinca.

Među tvtrkama koje su pronašle novi, veći dom u Tenju je i tvrtka Agristar koja će u zoni uskoro proširiti svoju proizvodnju čajeva, ali i otvoriti nova radna mjesta.

Grad Osijek do sada je u Gospodarsku zonu Tenja investirao 14 milijuna kuna. Pripremljena je sva potrebna infrastruktura, a posebna pozornost posvećena je prometnoj povezanosti. Na raspisanim natječajima prednost su imale tvrtke koje su bile najspremnije pomoći razvoju gospodarstva grada.

Kako je zona Tenja popunjena ovih će se dana raspisati i natječaj za infrastrukturu u zoni Nemetin koja će biti čak 20 puta veća, a tijekom iduća dva mjeseca i natječajii za parcele.

Posjetio je gradonačelnik Bubalo danas i gradilište u Tenji, a gdje bi do kraja ožujka iduće godine trebao biti izgrađen Hrvatski dom. Investicija je to grada vrijedna 3,2 milijuna kuna, a na površini od 900 četvorenih metara nalazit će se i pozornica za kulturna događanja, prostor za udruge, ugostiteljski obrt, te nove prostorije Mjesnog odbora.

Tekst i video: STV
Foto: Osijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari