VIDEO: Nakon Trga slobode kreće obnova Zrinjevca

Osječka Gradska četvrt Gornji grad ima 20 tisuća stanovnika i doslovce je to grad u gradu! Dio je to grada koji traži velika ulaganja, jer je na oku najvećem broju građana koji tu žive ili dolaze, a i gostima i turistima je nezaobilazan dio Osijeka.



Korak po korak, lice Gornjega grada sve se više mijenja i vijećnici su te gradske četvrti zadovoljni. Trenutačno se radi na Trgu slobode, Vodovod obavlja velike poslove, a najaljuju se i nova velika ulaganja u taj dio Osijeka. Pod pritiskom same gradske četvrti u dvije je godine uklonjeno 16 ruševinih i zapuštenih objekata, a nastoji se navesti i vlasnike zgrada da urede pročelja.

Od sredstava koja imamo, a riječ je o iznosu od 660.000 kuna, ukupno smo predvidjeli 585 tisuća kuna za nogostupe, 50.000 za rasvjetu, 23.700 za urbanu opremu te 21.000 za dječja igrališta. Kad su u pitanju kapitalne investicije, sa zadovoljstvom mogu reći da su radovi na Trgu slobode pri kraju, a dogodine će Zrinjevac biti veliko gradilište”, rekao je Ivica Završki, vijećnik Gč Gornji grad .

U 2013. obnovit će se nogostupi na dijelovima Zadarske, Reisnerove, Rokove, Dubrovačke, Paradžikove, Andrićeve, Našičke te Ulice H.C.Hötzendorfa, a biti će popravljena i oprema na dječjim igralištima. Završki je najavio i gradnju još jednog dječjeg igrališta na Gornjodravskoj obali, u blizini stare vodovodne centrale. Zelene površine bit će uređene u Naselju Stanka Vraza, a Završki je podsjetio i na obvezu građana oko uređenja okolice u kojoj žive.

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a:

VIDEO:

IZVOR: www.stv.hr / www.glas-slavonije.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari