Na Danima Fužina pripremljene delicije Slavonskog kraja

Na Danima Fužina pripremljene su delicije Slavonskog kraja, održan koncert puhačkog orkrestra Fužine te predstavljene tri izložbe. Pogledajte više u tekstu i video prilogu...

Petsto kilometara dijeli Osijek od mjesta Fužine u Primorsko-Goranskoj županiji, no unatoč ovoj daljini prijateljstvo između ova dva mjesta je jako. Pokazalo se to i ovog vikenda kada su održani Dani Fužina u Osijeku.

Zahvaljujući suradnji Art klubova iz Osijeka i Fužina već nekoliko godina ostvaruje se suradnja koja je kulminirala u jučerašnjim konertu Puhačkog orkestra Fužine te druženjem u restoranu Rustika. Tamo su predstavljene tri izložbe- kovanog bakra Antona Hriberšeka, ulja na platnu Denisa Mihelčića te fotografija Nebojše Anića. Svoj info punkt imala je Turistička zajednica općine Fužine, a bila je tu i neizostavna prezentacija goranske kuhinje.

Uspješan posjet izaslanstva Općine Fužine osječki domaćini uzvratiti će krajem idućeg ljeta. Ove godine naime u Fužinama su Osječani na zadovoljstvo kako Fužinaca tako i njihovih turista pripremali delicije Slavonskog kraja; fiš – paprikaš i čobanac, a to bi se trebalo ponoviti i iduće godine, u puno većem obliku.

Pogledajte više u video prilogu STV-a…

Tekst i video:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari