Bubalo: ‘Maksimalna štednja i naplata potraživanja’


“Očekujemo maksimalnu štednju, racionalizaciju poslovanja, agresivnu naplatu potraživanja”
istaknuo je u uvodu kolegija s direktorima gradskih tvrtki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Radni sastanak gradonačelnika s direktorima trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Osijeka sazvan je s ciljem upoznavanja s aktualnostima u poslovanju u 2012. godini, uz projekcije planova za 2013. godinu. Većina tvrtki uspjela je smanjiti dugovanja iz prethodnih godina, uz isticanje poteškoća koje u svom radu imaju Gradski prijevoz putnika i Športski objekti.

Pročelnica Upravnoga odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov upoznala je direktore s osnovnim stavkama novoga Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi te upozorila na posebnu disciplinu u rokovima plaćanja, kao i u rokovima za prijavu potraživanja u slučajevima predstečajne nagodbe.

“Nastojat ćemo zadržati ovogodišnji iznos subvencija i u sljedećoj godini, s tim da u nastupajućem razdoblju neće doći do povećanja cijena komunalnih usluga”, dodao je gradonačelnik Bubalo.

Vodovod-Osijek nastavlja sa značajnim investicijama i u 2013. godini, od čega izdvajamo projekt novoga kolektora, ukupne vrijednosti blizu 80 milijuna eura, a koji će, prema riječima Uprave, biti financiran iz strukturnih fondova Europske unije. Prema Odluci Gradskoga vijeća Vodovod-Osijek je krenuo u restrukturiranje tvrtke, razdvajajući komunalnu od nekomunalne djelatnosti. Objavljen je natječaj za prodaju PJ Tehnički plinovi, a osnovane su dvije tvrtke-kćeri: Hidrogeološki radovi i Projektni biro.

Zavod za stanovanje istaknuo je poteškoće u poslovima etažiranja te se očekuju izmjene zakona, a vezane uz 100%-tnu suglasnost suvlasnika.

Tvrtka Ukop pri završetku je svih pripremnih radnji uoči blagdana Svih svetih te je i na sam blagdan organiziran plan dežurstava na svih 20 groblja na području grada Osijeka.

Tekst: Osijek.hr 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari