FOTO: Budući poduzetnici krenuli na put s Goranom Milićem

Dana 19. listopada 2012. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 17 sati održana je javna tribina pod nazivom “Mladi i poduzetništvo.”

Županijski Savjet mladih Osječko-baranjske županije, magazin “Poduzetnik” i Ekonomski fakultet u Osijeku pozvali su poznatog novinara gospodina Gorana Milića koji trenutno radi kao direktor televizijske kuće u susjednoj Bosni i Hercegovini kako bi inspirirao mlade i naglasio im važnost samoinicijativnog poduzetničkog ponašanja.

Moderator javne tribine bila je profesorica Sunčica Oberman-Peterka, a okupljenima su se uz pozdrav i dobrodošlicu obratili urednik magazina “Poduzetnik” Vlado Mihajlović i predsjednik Županijskog Savjeta mladih Osječko-baranjske županije Mislav Ćurić.

Više od 400 ljudi okupljenih u dvorani pozorno je slušalo predavanje Gorana Milića koji je pričao o tome kako su danas zapravo sjajna vremena u kojima trebamo brzo djelovati i pametno odlučivati. Konkurencija na tržištu rada sve je veća, pa se zato trebamo pobrinuti razvijati i druge socijalne vještine, te širiti socijalni kapital kako bismo lakše došli do posla. Napredovati u svakom pogledu i koristiti modernu tehnologiju u prave svrhe, te ne dozvoliti da se ista otuđi od nas samih.

Uspoređivao je prilike u Republici Hrvatskoj sa onima u inozemstvu, a kao novinar sa dugogodišnjim iskustvom prepričao je i nekoliko anegdota iz prijašnjih vremena. Naglasio je kako globalizaciju ne treba doživljavati kao nužno zlo, nego prihvatiti ju i dokazati se na velikim tržištima, u cilju dugoročnog napretka.

Ležernim stilom, s dozom humora, kako samo Goran to zna, dobio je simpatije svih prisutnih u dvorani, a javna tribina trajala je gotovo dva sata. Istu su svojim prisustvom uveličali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Josip Vrbošić i župan Osječko-baranjske županije dr. Vladimir Šišljagić.

Tekst i foto: Županijski savjet mladih OBŽ

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari