‘Osijek-grad bicikala’ – sve o biciklima na jednome mjestu

Udruga “Prijatelji grada Osijeka” u srijedu, 24. listopada 2012. godine, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku u vremenu od 10 do 15 sati promovirat će svoj budući veliki projekt “Osijek – grad bicikala”.

Riječ je o edukativno-turističkome projektu kojemu je jedan od ciljeva upoznavanje građana i svih posjetitelja grada Osijeka o dostupnosti i frekventnosti biciklističkih staza u gradu i parkirališta za invalide, ali i aktivna građanska inicijativa kojom bi se predlagale potrebe za novim stazama, proširenjima i slično.

U promociju će se projekta uključiti i Policijska uprava Osječko-baranjska – Odjel prometne policije koji će zajedno s članovima Udruge svim zainteresiranim posjetiteljima objasniti što to znači tehnički ispravan bicikl te ukazati na njegovu važnost i korištenje biciklističkih staza.

U projekt se uključio i Upravni odjel za komunalno gospodarstvo Grada Osijeka koji je Udruzi omogućio podatke o izgrađenosti biciklističkih staza u gradu i parkirališta za invalide kako bi se izradila jedinstvena interaktivna biciklistička karta grada s ucrtanim parkirališnim mjestima za invalide. Karta će biti dostupna na web adresi www.OSBicikli.com, a dizajnirat će je tvrtka Moja Akcija d.o.o. Udruga planira u suradnji sa Zavodom za informatiku Osijek izraditi i naljepnice i iskaznice za sve vlasnike bicikala.

Na promociji se očekuje sudjelovanje i osiguravajućih društava koja građanima nude mogućnost osiguranja bicikala po posebnim uvjetima. Stoga je važno u subotu, 20. listopada u dnevnom broju “Glasa Slavonije” preuzeti anketni listić i popunjenoga ga donijeti na promociju projekta u srijedu, 24. listopada. Napominjemo da su i Grad Osijek i Osječko-baranjska županija izrazile potporu ovome projektu pa se očekuje i njegovo sufinanciranje.

Anketni listić možete popuniti u sjedištu Udruge u Pothodniku, Trg Ante Starčevića bb Osijek, poslati ga na istu adresu poštom i/ili ispuniti online i poslati na mail: anketa@osbicikli.com

Napominjemo da svi podaci ispunjeni u anketnom listiću će biti zaštićeni sukladno čl. 6. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 106/12.)

Medijski pokrovitelji projekta su Osijek-Online.com gradski portal, Glas Slavonije, te Slavonski radio.

{edocs}https://sib.hr/images/stories/dokumenti/2012/ANKETNILIST.doc,495,300,link{/edocs}

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari