Milijunska ulaganja Vodovoda

Investicijski ciklus osječkog Vodovoda u punom je zamahu – kako je rečeno na danas održanom radnom sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala i direktora Ljubomira Novoselića s predstavnicima izvođača radova.


Hrvatske vode osiguravaju 90 % sredstava, a preostalih 10 % Grad i Vodovod. Drugi paket ugovora za projekte koji će biti realizirani do kraja ove godine iznosi 34 milijuna kuna.Očuvanje okoliša i vraćanje gradilišta u prvobitno stanje, imperativ su Hrvatskih voda – kako je istaknuo direktor Vodnogospodarskog odjela Osijek Siniša Kukić.

Izvođači radova posebno su upozoreni na važnost održavanja radilišta čistim i urednim, što znači po završetku svakodnevnih radova očistiti prometnice i nogostupe od blata i zemlje. Budući da se većina gradilišta iz investicijskog ciklusa razvoja komunalnih vodnih građevina nalazi u samom gradu Osijeku, u vrlo prometnim ulicama, na tim lokacijama nužno je osigurati normalno funkcioniranje prometa i neometani dolazak građana do svojih kuća.

Posebnu pozornost potrebno je obratiti na dinamiku radova, odnosno započeti radove na dužini trase koje je moguće dovršiti do kraja godine i prije zimskih uvjeta.

TEKST: Jasenka Mađarević, www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari