VIDEO: Solarni paneli na osječke škole

Sastanak s ravnateljima osječkih osnovnih škola održao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima.


Dnevni je red obuhvatio nekoliko različitih tema, od kojih izdvajamo osvrt na materijalne i režijske troškove škola, kao i troškove prijevoza zaposlenika
. Gradonačelnik Bubalo podsjetio je ravnatelje da odgovorno upravljaju ustanovom koju vode te kontroliraju potrošnju električne energije, plina, vode i telefonskih usluga. Naime, resorno je ministarstvo smanjilo iznos decentraliziranih sredstava te će uistinu biti teško pokriti sve režijske i materijalne troškove. U ovoj se godini nastavilo s investicijskim održavanjem škola, s tim da je u kratkom roku potrebo završiti pojedine radove na osnovnim školama Vijenac, Augusta Šenoe i Višnjevac.

Osim toga, uskoro će uslijediti raspisivanje natječaja za postavljenje solarnih kolektora na ravne krovove škola, koje zadovoljavaju potrebne kriterije. Time bi se mogla osigurati dovoljna količina tople vode, troškovi bi se smanjili, a i škole bi mogle ostvariti određeni prihod.

Pokrenuta je inicijativa da se, trenutno Područna, škola Sarvaš izdvoji iz sustava OŠ Ljudevita Gaja, a gradonačelnik je zamolio sve škole da svojim primjercima knjiga pomognu opremanje školske knjižnice u Sarvašu.

IZVOR: www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari