Osječani se žale na suvlasnike zgrada koji nenamjenski troše novac iz pričuve

U posljednje vrijeme brojne pritužbe Osječana upućene su na Zavod za stanovanje, ali ne na njihov rad nego na suvlasnike zgrade.

Naime, brojni se Osječani žale zbog, kako tvrde, nenamjenskog trošenja novca iz pričuve.

Novac iz zajedničke pričuve nam nestaje, a istovremeno neki suvlasnici imaju obnovljene kupaonice bez da su dali i jednu kunu vlastitoga novca. Predstavnici stanara manipuliraju tim novcem i mi im ne možemo ništa” svjedoči jedan stanar za Glas Slavonije.

Ovu situaciju iz Zavoda za stanovanje objasnio je voditelj pravnih poslova Zavoda Mario Bugarić koji potvrđuje da suvlasnici, ali i predstavnici suvlasnika pokušavaju, a ponekad i uspijevaju, naručiti radove od izvođača koji nije odabran putem natječaja koji je raspisao Zavod.

Predstavnik suvlasnika i suvlasnici stambene zgrade nisu ovlaštene i stručne osobe da bi birale izvođača radova na zgradama. U slučaju da se takav rad ipak obavi na temelju odluke većine suvlasnika prema utvrđenim suvlasničkim udjelima, Zavod nema kao upravitelj obvezu nadzora nad takvim radovima. Nemamo obvezu provjeravati je li izvođač registriran za tu djelatnost, je li stručan i kvalificiran za takve radove, radi li na crno, ispostavlja li račune i slično.

Dodaje i kako suvlasnici nerijetko znaju doći u Zavod žaleći se kako je novac s računa potrošen bez njihove suglasnosti za određene radove. Što je nedostatak zakonske odredbe koja daje odriješene ruke predstavnicima suvlasnika da sami traže izvođače radova.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari