Anketa Promocije plus: Bubalo novi/stari gradonačelnik Osijeka

Prema istraživanju agencije Promocija plus koja je provedena za HTV novi/stari gradonačelnik grada Osijeka nakon lokalnih izbora 2013. godine biti će Krešimir Bubalo.

Telefonska anketa koja je obuhvatila 600 ispitanika, a provedena je nešto više od šest mjeseci prije izbora pokazuje kako će Bubalo pobjediti nakon drugog kruga i to sa gotovo 60% glasova. U finalu zajedno s njim trebala bi biti Biljana Borzan kao kandidat SDP-a. Moguće je kako to ipak neće biti ona jer se prema riječima Arsena Bauka njihov kandidat još ne zna, a izgledno je kako će to biti zajednički kandidat SDP/HNS, a moguće da će se uključiti i Laburisti. Neodlučnih je još 11,1% birača što je i očekivano s obzirom na vremenski odmak od izbora.

Osim Bubala i Borzan kao ponuđeni kandidati pojavili su se Jaroslav Pecnik (Laburisti), Ivica Vrkić (HNS), Damir Kramarić (HDZ), Anto Đapić (HSP) i Gordan Matković, ali oni u prvome krugu neće dobiti pojedinačno više od 7,6% koliko osvaja vodeći među njima Pecnik.

Ukoliko se gleda odnos snaga među strankama u gradu Osijeku, HDSSB je vodeći i trebao bi osvojiti 33% glasova, a slijede ga SDP (17,9%) i HDZ sa 8,2%. Dio kolača pokupiti će i Laburisti sa svojih 7,1%. Značajan je i broj od čak 20,6% neodlučnih kada su u pitanju izbori za Gradsko vijeće grada Osijeka.

Politički analitičar Damir Jugo istaknuo je kako su ovo očekivani rezultati s obzirom da se HDSSB pokazao kao stabilna stranka bez unutrašnjih previranja i bez koalicija koje bi mogle naštetiti.

Tekst: SiB.hr
Foto: Scr shot HTV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari