Po radno iskustvo u Irsku

Završen je natječaj te su objavljeni rezultati projekta “Work experience in a foreign country – WORK ABROAD 2” kojeg je odobrila Agencija za mobilnosti i programe EU.

Na natječaj za stručnu praksu u Irskoj, koji je proveo Hrvatski zavod za zapošljavanje Osijek javilo se preko 500 kandidata. Iako je natječaj bio namijenjen samo stanovnicima Osječko-Baranjske županije, kandidati su se javjali čak iz Dubrovnika.

Razloge pokretanja ovog projekta vrijednog 25. 200 eura za Glas Slavonije pojasnila je Sanela Ravlić, voditeljica samog projekta:

Glavni razlog zbog kojeg smo pokrenuli ovaj projekt je činjenica da upravo u našoj županiji ima vrlo mnogo osoba u evidenciji HZZ-a bez radnog iskustva i to posebice ekonomista, konobara, kuhara, grafičara i mesara. Zanimljivo je da nam se na natječaj ipak nije javio ni jedan pekar ili mesar, a na Zavodu bez iskustva imamo čak 70 mesara. Najviše je pristiglo prijava ekonomista, a iako smo imali namjeru slati samo jednoga, iz Irske nam je stiglo odobrenje za njih tri.”

Tako će ovih dana biti potpisani ugovori sa 14 kandidata koji su prošli sva tri kruga selekcije, a riječ je o tri grafičara, jednom konobaru, šest kuhara, jednoj krojačici i tri ekonomista te je polaznicima stipedniran trošak putovanja, smještaj, tečaj engleskog jezika i organizacija radne prakse u trajanju od tri tjedna.

Kandidati na kraju ovog projekta dobivaju certifikat o završenoj stručnoj praksi u Irskoj. Iskustva nakon završenog prvog ovakvog projekta su pozitivna, naime sva tri kandidata koji su tada obavljala praksu u Španjolskoj, danas su zaposlena.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari