Održan 3. Doručak za žene u Osijeku

Ovoga vikenda u Osijeku je održan treći Doručak za žene. No, ovo nije običan doručak. Kako bi saznali u čemu je čar ovog događaja pročitajte više u članku...

Ovoga je vikenda u Osijeku održan treći Doručak za žene u organizaciji Ženskog odjela pri Protestantsko-evanđeoskom vijeću i žena iz crkvenih zajednica u Slavoniji i Baranji. Na doručku je bilo 180 žena, a tema susreta bila je ‘Gubitci i dobitci u životu’.


Doručak je to na kojega su došle žene iz različitih crkava. Mjesto je to susreta izvan crkvenih zidova, u opuštenom i prijateljskom ugođaju. Nakon zajedničke molitve, poruka milosti prenesena je kroz životne priče dviju sudionica.

“Ivančica je bila ovisnica, bila je u depresiji i razmišljala o samoubojstvu. Dok joj netko sasvim slučajno nije rekao – Bog je živ i Bog te voli. Izgubila je depresiju i ovisnost, a dobila radost i sređen obiteljski život.”

Svoju je priču ispričala i gošća iz Australije, kojoj je prekretnica u životu bila kada je čula da može imati osoban odnos s Bogom.

“Izgubila sam svoj strah i tjeskobu. Izgubila sam sav svoj nemir u kojemu sam živjela i dobila mir koji nadilazi ljudski razum. To je poruka milosti koju želim prenijeti. “



Takve su poruke milosti važne u ova teška vremena i nezaobilazne su u poslanju crkve. Ovo je okupljanje u želji čuti kakav teret žene nose i – smanjiti ga. A kada jedna osoba pobijedi u svojoj borbi, primjer je drugima da se to može. Jer danas smo tako žedni ohrabrujućih riječi i poticajnih životnih priča.

Više pogledajte u video prilogu STV-a…

Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari