Vrhunac vodenog vala u nedjelju, no opasnosti nema

Vrhunac vodnog vala u Osijeku očekuje se u nedjelju, no opasnosti nema...

Vrhunac vodnog vala u Osijeku očekuje se u nedjelju, no opasnosti nema. Zbog velikog porasta vodostaja Drave u njezinom donjem dijelu toka, na više lokacija, jučer su proglašene pripremne mjere obrane od poplava – piše Glas Slavonije.



Ivica Nađ, voditelj Centra za obranu od poplava za područje Dunava i donje Drave, ističe kako je jučer u Osijeku izmjeren vodostaj Drave od + 220 centimetara, što znači da je ona u protekla dva dana narasla za gotovo metar. Vodeni val se nastavlja kretati prema istoku, ali se voda ne zadržava već vodostaj opada nakon prolaska vala. Redovite mjere obrane proglašavaju se tek na razini većoj od +350, no šanse su male da se to dogodi pa nema razloga za zabrinutost.

“No, ponavljam kako nema razloga za zabrinutost ni na jednoj lokaciji donjeg toka Drave, ili na Dunavu. Primjerice, kod Moslavine, Belišća i Donjeg Miholjca, za vikend ćemo vjerojatno proglasiti redovite mjere obrane od poplava, ali samo zato jer će Drava malo prijeći granicu za to, a ne jer bi mogla ugroziti nasipe. Što se tiče Osijeka, očekujemo da će vrhunac vodnog vala biti u nedjelju poslijepodne, ili u ponedjeljak”, ističe Nađ za Glas Slavonije.

Opširnije pogledajte u Glasu Slavonije…

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari