Seminar Prirodno roditeljstvo – saznajte gdje griješite u odgoju

Zašto su prve godine djeteta najvažnije? Osijek, seminar za roditelje od faze trudnoće i s djecom do šest godina uzrasta i sve one koji žele dublje razumjeti djecu i sebe.



Seminar “Prirodno roditeljstvo”, koji će se održati u Centru osobne moći (dvorana Olim, prolaz J.Leovića 13 u Osijeku), približava najnovije spoznaje o tome kakvo roditeljstvo je neophodno za cjelovit psihološki, emocionalni i intelektualni razvoj djeteta. Najnovije znanstvene spoznaje, koje su u cijelosti u skladu s intuitivnim, prirodnim roditeljstvom, sadašnjim roditeljima napokon daju mogućnost dubokog razumijevanja djeteta i mogu značajno olakšati roditeljstvo te dati odgovore na mnoga pitanja koja muče roditelje.

U želji da program “RODITELJSTVO 0-6g”, Centra “Prirodno roditeljstvo” bude dostupan i van Zagreba, organiziran je Vikend seminar na koji Vas ovim putem pozivamo. Kroz dinamična i interaktivna predavanja g. Tomislava Kuljiša imati ćete priliku dobiti sliku razvojno poticajnog roditeljstva i značajno unaprijediti i olakšati svoje roditeljstvo.

Teme na seminaru

Preduvjeti cjelovitog razvoja djetetove osobnosti. – Kakvo roditeljstvo dijete treba i očekuje u prvim godinama, a koje je preduvjet njegovog cjelovitog psihološkog, emocionalnog i intelektualnog razvoja. Što ne smijemo propustiti u prvom periodu djetetovog života kako bi nam kasnije roditeljstvo bilo puno lakše? Razumijevanje povezanosti (privrženosti) i primarnih potreba i razvijanje prirodne roditeljske moći.

Zašto se moje dijete tako ponaša? – Razumijevanje nepoželjnih i zahtjevnih ponašanja djece i na koja zahtjevna ponašanja dijete ima pravo? Često nas djeca svojim ponašanjem bacaju u očaj i tjeraju da se osjećamo bespomoćno. Pretjerano plakanje, neposlušnost, tvrdoglavost, kontriranje, velika sramežljivost, bacanje po podu uz deranje i plač i sl. Probali smo svašta, ali bez rezultata. Razumijevanje kako dijete funkcionira po razvojnim fazama i koja su ponašanja normalna, a koja ne te što dijete tada treba od roditelja, daje nam moć da nađemo pravo rješenje i postavimo se na zdrav način.

Kako podići emocionalno zrelo dijete? – Razumijevanje ponašanja djeteta kroz uvid u razvoj emocija u prvim godinama. Nakon što razumijemo kako se razvijaju emocije kod djeteta i kapacitet za regulaciju istih, drugačije ćemo doživljavati njegove ispade. No, emocionalno sazrijevanje se ne događa samo od sebe, nego zahtijeva određene uvjete odnosno određeni odnos roditelja kojeg uobičajene odgojne metode najčešće grubo narušavaju, sabotirajući sazrijevanje djeteta.

Kako ostvariti puni potencijal djetetovog mozga? – Razumijevanje kakav odnos roditelja prema djetetu djeluje stimulativno na razvoj njegovog mozga. Spoznaja da se mozak djeteta ne razvija sam od sebe kao ostali organi, nego za to treba preduvjete koje roditelji trebaju ostvariti, a bez kojih se na van pokazuju cjeloživotni problemi u ponašanju i procesiranju emocija, baca novo svjetlo na ulogu roditelja u prvim godinama djeteta.

Kotizacija za seminar iznosi 290 kn po osobi, a za roditeljski par 480 kn. Za one koji još ne poznaju dobro program “RODITELJSTVO 0-6g”, postoji mogućnost da prisustvuju prvom djelu seminara bez obaveze i nakon prve pauze, ukoliko odluče sudjelovati na cijelom seminaru, uplate kotizaciju.

Više o Centru “Prirodno roditeljstvo” možete saznati na www.prirodnoroditeljstvo.com, isječke iz uvodnog predavanja možete dobiti Email-om, nakon što se prijavite na mailing listu Centra preko http://06.prirodnoroditeljstvo.com/.

Organizator seminara: Centar osobne moći, Osijek www.centarosobnemoci.com

Mjesto održavanja seminara: Dvorana Olimp, Prolaz J. Leovića 13 (kod kružnog toka, preko puta Žita), Osijek
Za sve informacije i prijave obratiti se na:
098 1726 198, Gorana Radetić ili e-mail: udruga.intuita@gmail.com

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari