Poslovna zona Nemetin postaje gospodarski zamašnjak

Uspješno popunjena Poslovna zona Tenja primjer je koji gradska uprava želi primijeniti za iskorištenje potencijala i kapaciteta i u Poslovnoj zoni Nemetin.

Prema pisanju Glasa Slavonije, uskoro bi trebao biti potpisan ugovor s Osijek-Koteksom, najpovoljnijim izvođačem za ovu zonu, za koju gradonačelnik Bubalo smatra da će se s vrlo jasnim olakšicama cijena zemljišta, ali i poticajima, posebice prerađivačkim kapacitetima i izvoznicima te onima koji zapošljavaju određeni broj ljudi, i PZ Nemetin uspješno popuniti.

[span class=attention] Industrijska zona Nemetin druga najperspektivnija zona u Hrvatskoj! [/span]

Posebice vrednujemo one koji zapošljavaju više od pedeset ljudi. Vrlo smo jasni da treba dati dodatne poticaje, no najvažniji poticaj u toj zoni je smanjivanje komunalnih doprinosa s 45 na 15 kuna. To je dodatni zamašnjak. Evo, prva od novih investicija će biti vjerojatno tvornica Kandita, ali imamo i petnaestak pisama namjere i to ozbiljnih igrača. U sljedećih šest, sedam ili osam godina će se ta zona puniti” , objasnio je Krešimir Bubalo za Glas Slavonije.

Poduzetnici žele ulagati i nakon što je uspješno složena priča oko zone u Tenji, postoje dobri preduvjeti da se to ostvari i s Nemetinskom zonom, gradonačelnik dodaje i kako će se grad u ovom projektu biti ustrajan do kraja, jel je to jedini način izlaska iz ove današnje krize.

Izvor: Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari