Gotovina i Markač počasni građani Osijeka

Savjet mladih grada Osijeka uputio je danas inicijativu prema gradonačelniku Bubalu. Prema inicijativi Gotovina i Markač trebali bi postati počasni građani grada Osijeka.

Euforija koja je zahvatila Hrvatsku povodom oslobađajuće presude generala se nastavlja. Dočeci u Zagrebu, Pakoštanama te posjet Mladena Markača Vukovaru izazvali su val emocija kod građana, a u tome svjetlu i Savjet je uputio i ovu inicijativu.

[blockquote]Generali Gotovina i Markač su jednoglasnom odlukom Gradskog Vijeća postali počasni građani grada Osijeka![/blockquote]

[span class=camera]FOTO: Grafit za generale[/span]

[span class=camera]GALERIJA: Gotovina i Markač oslobođeni[/span]

389b6708d53f15d4e9abf37f5706d2b2.jpg

Inicijativa Savjeta mladih grada Osijeka:

[blockquote]”Poštovani gradonačelniče,

Savjet mladih Grada kao tijelo koje predstavlja mlade u Gradu Osijeku upućuje Vam inicijativu za dodjelom priznanja počasnog građanina generalu Anti Gotovini i generalu Mladenu Markaču. General Gotovina i general Markač simboli su stvaranja slobodne i neovisne Hrvatske i kao takvi zaslužuju biti zapisani u povijesti kako Hrvatske tako i grada Osijeka koji je zahvaljujući i njima ostao nepokoreni grad.

Na ovaj način želimo im odati zahvalnost što se nisu odrekli Hrvatske u njezinim najtežim vremenima i što su bili spremni dati svoje živote kako bi za nas mlade stvorili neovisnu i slobodnu Hrvatsku, ali i zato što su 20 godina nakon Domovinskoga rata ušli u “pravnu Oluju” te kao i u svim dosadašnjim bitkama iz nje izašli kao pobjednici. Ovu inicijativu pišemo u ime mladih koji su sudjelovali i žrtvovali svoje živote u obrani grada Osijeka i stvaranju neovisne i samostalne Republike Hrvatske, ali i u ime svih mladih grada Osijeka koji za zadaću imaju prenositi istinu o Domovinskom ratu.

Isto kao što je general Markač rekao: “Sretan sam da će u budućnosti svaki Hrvat i njegovi nasljednici bilo gdje na svijetu reći ‘mi imamo hrvatsku domovinu’”, mladi su sretni što će svaki Osječanin i budući naraštaji bilo gdje na svijetu moći reć kako su generali Gotovina i Markač, koji su oslobodili Hrvatsku bez ijedne mrlje i vratili legitimitet i dostojanstvo Domovinskom ratu, počasni građani grada Osijeka!”[/blockquote]

Neslužbeno smo uspjeli saznati i kako su generali prihvatili ovu inicijativu te bi trebali sudjelovati na svečanoj sjednici povodom dana Grada Osijeka, 2. prosinca.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari