VIDEO: Unikom spreman za zimske uvjete

Od ove zime osječki Unikom uz dosadašnjih 90 kilometara nerazvrstanih cesta, održavat će još 96 kilometara bivših javnih cesta, a koje je do ove godine održavao Cesting. No, kako poručuju iz Unikoma spremi su za zimske uvijete.

Uz više od 180 kilometara cesta, Unikom će čistiti i 75 kilometara pješačkih površina, kao i 39 kilometara biciklističkih staza,a kako bi tijekom zimskih uvjeta sve to u uspjeli na raspolaganju će imati potrebna vozila.

Uz to za pješačke površine Unikom ima 10 vozila s ralicama i rasipačima, a što bi bilo dovoljno za očistiti sve pločnike i biciklističke staze.
A redoslijed i prvenstveno izvođenja radova na održavanju cesta, pješačkih površina i biciklističkih staza u zimskim uvjetima određen je Operativnim programom, koji će biti objavljen na službenoj internet stranici Unikoma: www.unikom.hr

[span class=attention] Unikom od Cestinga preuzima zimsko čišćenje cesta [/span]

Inače, već je dobro poznato da ceste, a prioriteta prema zakonu moraju biti u roku od 5 sati od prestanka snijega prohodne i taj dio će u Osijeku odraditi Unikom.
No, kako upozoravaju građene čistit će i pločnike, ali samo one takozvane ničije, dok će pločnike uz stambene zgrade i poslovne prostore morati čistiti građani, kako je to bilo i da sada, a ako to ne učine bit će novčano kažnjeni.

Video prilog Slavonske televizije:

Tekst i video: www.stv.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari