Novi hostel u Tvrđi ipak nakon ulaska Hrvatske u EU

Početak zajedničkoga projekta Grada Osijeka i Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza odgođen je – zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Podjsetimo, ugovor između gradonačelnika Krešimira Bubalo i predsjednika HFHS Marijana Polanšeka, potpisan je 2011. godine, čime se bivša Vojna pekara na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi (poznatiji kao “Caritas”), daje na korištenje u razdoblje od 35 godina s namjenom otvaranja velikog, suvremeno uređenog hostela sa 150 ležajeva.

[span class=attention] POGLEDAJTE: U Tvrđi hostel sa 150 mjesta [/span]

Za projekt je već dobivena i lokacijska dozvola, ali će uslijediti stanka. Budući da Hrvatska 1. srpnja 2013. godine ulazi u EU, odlučilo se pričekati još malo, odnosno otvaranje strukturnih fondova, objašnjava za Glas Slavonije Zvonimir Prgomet, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo.

Dodaje i kako je ovakav razlog praktičan. Naime, iz IPA IIIc fonda mogu “povući” najviše oko milijun eura, dok će iz strukturnih fondova, uz kvalitetno predočen projekt i dokumentaciju moći dobiti oko četiri milijuna eura (otprilike 30 milijuna kuna), koliko im, po njihovom računu, treba za uređenje cijele zgrade i otvaranje hostela.

Ovakav hostel prijeko je potreban Tvrđi i Osijeku, i u turističkom i gospodarskom smislu, dok će njegova odgoda otvaranja isplatiti se u financijskom smislu.

Izvor: Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari