Gotovina i Markač počasni građani Osijeka

Osječko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog Savjeta mladih grada Osijeka i gradonačelnika Krešimira Bubala da se počasnim građanima proglase hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač za izniman doprinos Domovinskom ratu i oslobođanju okupiranih dijelova Hrvatske.


Dodjela priznanja dvojici generala najavljena je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Osijeka 2. prosinca.
Na novinarsko pitanje jesu li riješene sve dvojbe u vezi s dolaskom Gotovine i Markača na svečanu sjednicu Gradskog vijeća, gradonačelnik Bubalo odgovorio je kako se sve ne bi niti pokretalo da nije dobivena potvrda dvojice generala.

Mnogo manje bure u vijećnici donijela je rasprava o gradskom proračunu za iduću godinu, planiranom u iznosu od 490 milijuna i 186 tisuća kuna. Njime nisu predviđena nova zaduživanja, dok su decentralizirana sredstva koja država izdvaja za materijalne troškove vatrogastva i školstva značajno smanjena.

Većinom glasova vijećnici nisu prihvatili prijedlog vijećnika i predsjednika HSP-a Daniela Srba da se, zbog nedavnog dolaska saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića automobilom na glavni osječki Trg Ante Starčevića, prihvati zaključak o društveno neprihvatljivom ponašanju.
Gradonačelnik Bubalo rekao je kako su mediji od Drmića napravili kradljivca automobila, a konferencija za novinare na tom trgu bila je jedini način da se privuče pozornost medija i “opovrgne takvo medijsko sotoniziranje”. Također je rekao kako je Drmiću za taj prekršaj komunalni redar napisao kaznu od 300 kuna.

IZVOR: Radio Osijek/ www.stv.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari