Pomoću Fenix toplinskih pumpi ušteda i do 70 posto

Velimir i Toni Despot akteri su još jedne pozitivne priče iz Osijeka. Naime otac i sin koji su po struci instalateri grijanja i klimatizacije na tržište izlaze s vlastitom izrađenom toplinskom pumpom koja služi za grijanje odnosno hlađenje iz obnovljivih izvora energije.


“Naša toplinska pumpa uzima vodu iz bunara, podiže je na višu razinu i koristi se u sustavu centralnog, odnosno podnog grijanja”-kazao je Velimir.
Toplinske pumpe u Hrvatskoj nisu novost, no ono što razlikuje Despotove Fenix toplinske pumpe od ostalih jest to što su prve koje su proizvedene u Hrvatskoj. Do sada je utrošeno četiri godine planiranja, na testiranju u protekle dvije godine prototip se pokazao kao vrlo uspješan i sada je spreman za tržište.

“Možemo proizvesti jednu pumpu dnevno, a budući da je u tijeku promotivna akcija, montaža i servis besplatni su, uz jamstveni rok od pet godina”, -kažu Despoti.

Radi se o uštedama i do 70 posto za grijanje kuće veličine 150 četvornih metara, jedini preduvjet je slobodna površina za bušenje bunara.
A da se zaista radi o korisnom proizvodu pokazuje činjenica da su tvrtku Fenix prije nekoliko dana obišli predstavnici BIOS-a i gradskog poglavarstva.

Izvor: Glas Slavonije
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari