Kreće gradnja tramvajske pruge kroz Višnjevac

Na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika objavljeno je kako je izabran najpovoljniji izvođač radova za tramvajsku prugu kroz Višnjevac.

Nakon što je prvi natječaj poništen zbog previsokih ponuda, na novome natječaju kao najpovoljnija ponuda izabrana je ona tvrtke Gradnja i Ureda ovlaštenog inženjera geodezije Hrvoja Trconića. Ponudu u visini 35,9 milijuna kuna kolegij je prihvatio jednoglasno pa će tako u roku od 12 mjeseci nakon što izvođač bude uveden u posao krenuti gradnja same pruge.

Obnova Ulice bana Jelačića u Višnjevcu značit će kompletnu transformaciju glavne ulice koja će dobiti novu cestu, pješačke i biciklističke staze i dugo očekivane tramvajske tračnice.

Projekt je izradila tvrka Rencon, a u prvoj fazi za koju je i bio otvoren natječaj graditi će se od sadašnjeg okretišta tramvaja pa do centra Višnjevca. Na toj dionici izgraditi će se i tri kružna toka, a dužina trase je 1300 metara. Na toj dionici planirano je tri stajališta tramvaja. Ono što sigurno zanima sve Višnjevčane jest i pitanje platana koje bi se trebale srušiti, a oborinski kanali zacjeviti.

Više o samoj pruzi pogledajte OVDJE.

Tekst: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari