HDSSB: Na lokalne izbore u koaliciji sa narodom


Na sjednica Glavnog odbora Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje održanoj u Osijeku 15. prosinca 2012. godine jednoglasnom odlukom kooptirani su novi članovi Glavnog odbora HDSSB-a: zamjenica Gradonačelnika Osijeka Danijela Lovoković,zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan, ravnateljica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku Jasminka Mesarić i načelnica općine Trnava Irena Mikić-  Brezina.

Predsjednik stranke dr. Vladimir Šišljagić podnio je Godišnje izvješće o radu stranke, osvrnuvši se na aktualnu političku situaciju u Republici Hrvatskoj, posebice na najnoviju aferu prisluškivanja novinara i Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.
Kako bi se u buduće spriječile takve i slične afere, HDSSB je u saborsku proceduru uputio izmjene i dopune  Zakona o DORH-u i Zakona o sigurnosno obavještajnom sustavu kojima je, podsjećamo, predlaženo da se dužnosti glavnog državnog odvjetnika i ravnatelja sigurnosno-obavještajne agencije mogu obnašati najviše u dva uzastopna mandata.      
Glavni odbor na svojoj 9. sjednici usvojio je i Plan rada za 2013. godinu kojemu su središnja točka lokalni izbori 2013.godine koji će se održati u mjesecu svibnju.

Predsjednik stranke ponovio je jedinstven stav kako se neće ulaziti u nikakve predizborne koalicije, već će se kao i do sada “koalirati s narodom”.

IZVOR: www.hdssb.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari