Kreće izgradnja auto-moto-karting staze u Osijeku

Na sastanku investitora, projektanata i predstavnika auto i motoklubova, održanog u Gradskoj upravi, potvrđeno je kako projekt Adrenalinskog parka ulazi u drugu fazu – izgradnju auto-moto-karting staze.

Osječki Rencon pred završetkom je idejnog projekta natjecateljske višenamjenske staze za natjecanja u automobilizmu, motociklizmu i kartingu.

Staza će imat prvenstveno edukativnu namjenu (obuka i trening sigurne vožnje) i upravo bi zbog tog većim dijelom bila financirana iz fondova Europske unije. Ako sve bude prema planu, gotova bi trebala biti 2015. godine.

U konfiguraciju staze uklopljena je pista sportsko-poslovne zračne luke, tako da će dosadašnja izuzetno popularna Street Race natjecanja dobiti novu dimenziju. Rudolf Kalkan, iz osječkog AK Slavonija, za Glas Slavonije pojasnio je međunarodni značaj ove staze:

Na naša Street Race i Drift natjecanja dolaze vozači iz gotovo cijele Europe, a pogledamo li na kartu postaje jasno da južno od mađarskih Hungaroringa i Pannoniaringa nema prave natjecateljske staze. Grobnik je zapadnije i njemu gravitiraju vozači iz Italije i Slovenije, ali je ozbiljno ostario i traži golema ulaganja u rekonstrukciju.

Na stazi bi se mogle odvijati utrke u brzinskom motociklizmu, supermotu, kartingu, brzinskom automobilizmu, sve do razine WTCC-a. Također, mogao bi biti i mjesto za održavanje koncerata na otvorenom i sličnih manifestacija.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari