Međunarodna izložba inovacija i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA® 2012 održana je ove godine u Šibeniku od 8. do 11. studenog.
Organizirani nastup TERA TEHNOPOLIS, Hrvatske udruge
inovatora-poduzetnika i Udruge TEHNOstart bio je
izuzetno uspješan. Osvojena odličja i priznanja su dodijeljena
danas u prostorima poduzetničkog inkubatora TERA Osijek. TERA
TEHNOPOLIS i partnerske institucije su po broju izložaka i broju
osvojenih medalja i posebnih nagrada najuspješniji izlagač
izložbe.
Bitna funkcija izložbe BUDI UZOR®/INOVA® je identifikacija poduzetničkih projekata podesnih za komercijalizaciju na nacionalnoj razini u okviru programa TEHCRO ili na međunarodnoj razini kroz Europsku poduzetničku mrežu – EEN. I upravo ta funkcija se ostvaruje veoma uspješno, sve veći broj izložaka pronalazi svoj put do kupaca posredstvom TERA TEHNOPOLIS.
Događaju je nazočila Rektorica Sveučilišta Josipa Jurja
Strossmayera Osijek prof.dr.sc.dr.h.c. Gordana Kralik, koja je s
direktorom TERA TEHNOPOLISA prof.dr.sc. Ivanom Štefanićem,
dobitnicima uručila nagrade.
{edocs}http://www.tera.unios.hr/includes/NAGRADE%20TERA%20-%20budi%20uzor%202012.pdf,495,395{/edocs}
U poduzetničkom inkubatoru TERA otvoreno nutricionističko savjetovalište i kantina
Osim svečane dodjele odličja inovatorima, a kao rezultat programa poticanja poduzetništva i pružanja usluga malom i srednjem poduzetništvu TERA TEHNOPOLIS d.o.o. u suradnji s Nutri-klubom VAGA predstavila je novi projekt zdrave prehrane, nutricionističko savjetovalište i kantinu. Tako je za poslovni inkubator TERA otvoreno mjesto koje koriste svi stanari poslovnog inkubatora za osvježenje i prehranu tijekom radnog vremena, a ujedno je i mjesto druženja i razmjene ideja. U Nutri-klubu VAGA priprema obroka biti će prema načelima uravnotežene i preporučene prehrane. Prilikom same pripreme nutricionističko-izbalansiranih obroka neće se koristiti bijeli šećer, bijelo brašno, bijela riža te velike količine nekvalitetne soli i aditiva koje su uglavnom i odgovorni za nastanak brojnih poremećaja koja su sve više zastupljena, kako kod starijih, tako i kod mlađih osoba. Na domjenku pripremljenom nakon svečanog otvaranja kluba poslužena su i OMEGA 3 jaja pripravljena na različite načine. Upravo su ta jaja poseban ponos Sveučilišta, jer tehnologija proizvodnje je razvijena na Sveučilištu, a zatim transferirana u lokalno gospodarstvo.
Nutri-klub Vaga u ponudi ima i uslugu catering-a, odnosno dostavu na kućne i poslovne adrese kao i organiziranje domjenaka i pripremu osvježenja u sklopu različitih događanja, od poslovnih do rođendanskih. Za konzumaciju najboljeg obroka u gradu potrebito je doći u kantinu ili dogovoriti dostavu. Za više informacija i konkretni dogovor zainteresirani se mogu javiti na adresu e-pošte: danijela@vaga-zdravlje.hr