Za sanaciju odlagališta 500.000 kuna, dovršetak rekonstrukcije Srednjoškolskog igrališta na proljeće

Na 119. sastanku gradonačelnika, Grad Osijek izdvojio je iz ovogodišnjeg Proračuna više od 500.000,00 kuna za sanaciju divljih odlagališta na području Grada.

ObilazakRadovaTrgaSlobode_SiBhr_18.JPG

Isti taj novac mogao je biti utrošen na uređenje ili izgradnju dječjih igrališta. Stoga pozivamo građane da ne odlažu otpad na nepropisnim mjestima, jer se Grad pobrinuo za dovoljan broj kontejnera i reciklažnih dvorišta, dakle mjesta na kojima mogu razvrstati i odložiti kućni otpad“,  istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo na  sastanku s pročelnicima upravnih odjela Grada Osijeka.
Uputio je i poziv sugrađanima da dostave fotografiju nesavjesnih pojedinaca u Gradsku upravu, a gradske službe postupit će prema Odluci o komunalnom redu.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji Srednjoškolskog igrališta, izvođač radova je Gradnja d.o.o., a njihov dovršetak očekuje se početkom proljeća. Ovo je jedna o 340 milijuna kuna vrijednih kapitalnih investicija na području grada, među kojima su i izgradnja biciklističke staze na kruni nasipa (zajednička investicija s Hrvatskim vodama), izgradnja dvotračne tramvajske pruge kao i rekonstrukcija Ulice bana Jelačića u Višnjevcu.

I na kraju, gradonačelnik je pozvao sugrađane da se pridruže zajedničkom dočeku Nove godine na Trgu Ante Starčevića uz Liru i Prvu ligu te voditelja Željka Lončarića Žeca, gdje će se, uz dobru atmosferu, moći ugrijati kuhanim vinom i čajem s rumom. I ove godine Grad i Županija oslanjaju se na domaće snage koje će osigurati dobru zabavu i uz vatromet uvesti Osječane u 2013.

Izvor: Osijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari