Grad Osijek dodijelio je 17 potpora u gospodarstvu

Dodjela potpora, čiji je maksimalan iznos ove godine 10.000,00 kuna, jedan je od načina stvaranja poticajnog ozračja za razvoj malog poduzetništva -istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo.


Razvoj poduzetničkih zona na području Grada važan je korak na tom putu
, a budući da je naselje Nemetin područje od posebne državne skrbi, poduzetnici koji obavljaju djelatnost na tom području imaju posebne povlastice koje im omogućava Grad Osijek, zatim RH, a mogu koristiti i sredstva posebnih programa međunarodnih fondova.
Prvih 35 građevnih čestica, koliko će u okviru prve faze biti izgrađeno u ovoj industrijskoj zoni, bit će namijenjeno proizvodnoj djelatnosti (industrijskoj), poslovnoj (uredskoj, uslužnoj, trgovačkoj, servisnoj) te ugostiteljsko-turističkoj (ugostiteljskoj, smještajnoj).

[blockquote]Dodijelio je 17 potpora u gospodarstvu i poljoprivredi za 2012. i to:dvije potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, tri inovatorima, dvije za troškove tehničkog usklađivanja procesa i proizvoda, šest za osiguranje usjeva od mogućih šteta poljoprivrednim proizvođačima, dvije za nabavu voćnih sadnica i dvije za izgradnju plastenika, u ukupnoj vrijednosti od 80.928,50.[/blockquote]

IZVOR: www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari