VIDEO: Srce za Afriku – Srce za Brevis

Humanitarna udruga “Srce za Afriku” uključila se u akciju pomoći osječkom Vokalnom ansamblu Brevis koji prikuplja novac za put u New York gdje će nastupiti u Carnegie Hallu.


Donirali su im 100 slika načinjenih tehnikom lijepljenja kore drveta banane, a izradila su ih djeca iz Kivumua u Ruandi gdje se, zahvaljujući donacijama i brojnih Osječana, gradi škola.

Budući da brojni Osječani kao i Grad Osijek na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom već godinu dana nesebično pomažu naš projekt izgradnje srednje škole u Kivumuu u Ruandi, djeca iz Kivumua odlučila su se na ovaj način izraziti svoju zahvalnost.

Odluka je pala na Brevisice, jer je riječ o vršnjakinjama učenika strukovne škole u Centru Otac Vjeko, a njihov je uspjeh golem jer će biti prvi hrvatski zbor koji će nastupiti u ovoj prestižnoj koncertnoj dvorani. Upravo ovaj uspjeh koji svojim radom i trudom postižu ove djevojke, nešto je čemu teže i naši štićenici u Centru Otac Vjeko.

Zahvaljujući odličnoj prodaji knjige “Naš čo’ek u Africi” i prikupljenim donacijama, prva zgrada škole u misiji Kivumu u Ruandi nedavno je stavljena ‘pod krov’ i trenutno su u fazi unutarnjih radova, izvijestila je predsjednica Humanitarne udruge Srce za Afriku Maja Sajler Garmaz.
Klikom na ovaj link možete vidjeti sve dosadašnje faze izgradnje srednje škole: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.287911261303651.66511.237944172967027&type=3

Kada prva zgrada škole, veličine 800 četvornih metara bude potpuno gotova, kreće se u novu fazu izgradnje druge zgrade površine 900 četvornih metara.
Bliži se nova godina pa su pripremili i kalendare – zidne i džepne.
Zidni kalendar dimenzija je 31×44 cm, s fotografijama iz naše misije Kivumu. Zidne kalendare možete dobiti za donaciju od 40 kuna, a džepne za donaciju od 5 kuna (plus troškovi poštarine).
Ako želite još neke originalne božićne poklone, slobodno pogledajte i album sa suvenirima iz Ruande koje također šalju u zamjenu za određene iznose donacija: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.308524645908979.71111.237944172967027&type=3

Inače, sve novosti iz misije u Kivumuu možete pratiti na web stranici http://vjeko-rwanda.info/hr ili na Facebooku https://www.facebook.com/srce.za.afriku

IZVOR: Radio Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari