VIDEO: Članovi udruge ”Rijeka ljubavi” razveselili mališane iz Doma Klasje

Većina djece ovih dana razmišlja o darovima, igri i zabavi, no stotinjak osječkih mališana, štićenika Doma za nezbrinutu djecu Klasje, ove godine Božić nisu mogli dočekati u krugu svojih obitelji.

No, uz njih su bili njihovi odgojitelji i odgojiteljice, kao i brojni gosti koji su se potrudili kako bi i njima blagdani protekli u radosti. Dom Klasje posjetili su danas i članovi udruge “Rijeka ljubavi” koji su mališanima donijeli i darove.

Stotinu je djece, od onih još nerođenih pa sve do mladih odraslih ljudi u skrbi Doma za nezbrinutu djecu “Klasje” u Osijeku. Svima njima odgojitelji i osoblje za božićne blagdane trude se stvoriti toplo obiteljsko okruženje koliko god je to moguće.

Svake godine u vrijeme Božića posjećuju ih i brojni darivatelji; od gradonačelnika i župana do predstavnika tvrtki i anonimnih pojedinaca. Za one koji su ostali u Domu organizirano je kićenje jelki, božićne predstave i darivanja. A za darove pobrinuli su se danas i članovi Udruge “Rijeka ljubavi” i Mladih HDSSB-a koji su za svakog štićenika Doma pripremili božićne paketiće. Uz njih članovi Rijeke ljubavi uručili su danas i jedan poseban dar – školsku torbu punu igračaka i odjeće koju je udruzi donirala jedna djevojčica.

[span class=camera] POGLEDAJTE: Hrvatska reprezentacija u posjetu Domu Klasje [/span]

Akciji Rijeke ljubavi pridružio se i grad Osijek, a darove mališanima doma Klasje uručila je zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković.

Posljednja je ovo akcija udruge «Rijeka Ljubavi» u ovoj godini, no kako naglašava predsjednica udruge potrebe u gradu su velike te će svoje akcije Rijeka ljubavi nastaviti i odmah nakon Nove godine.

Opširnije pogledajte u video prilogu Slavonske televizije:

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari