U 2013. novi turistički projekti za privlačenje gostiju

Prošle godine Osijek je posjetilo oko 50 tisuća gostiju, dok se broj noćenja kretao oko 90 tisuća. Iako još nismo dosegnuli 2009. koja je bila najuspješnija turistička godina u Osijeku, podaci su zadovoljavajući.

Kad je turizam u gradu na Dravi u pitanju, predviđanja za ovu 2013. godinu su optimistična, jer su u planu novi sadržaji koji će se nuditi gostima.

Gospodarska kriza koja je nažalost obilježila i prošlu godinu, pogodila je i turizam. Ipak, u Turističkoj zajednici grada Osijeka mogu biti zadovoljni jer je broj posjetitelja i noćenja u 2012.-oj bio na razni prošlih godina. Nekoliko je manifestacija koje su postale prepoznatljive i izvan naše države i koje svaka godine sve više rastu i privlače sve veći broj posjetitelja. Među njima su svakako Dani vina i turizma, Zemlja bez granica, Pannonian Challenge, a od prošle godine i motocross utrke kojima se previđa blistava budućnost.
[span class=attention]RECENZIJA: Pannonian Challenge XIII[/span][span class=camera]GALERIJA: Prva motokros utrka u Osijeku[/span]

A na ljeto, odnosno već od svibnja gosti će moći uživati i u Regionalnom muzeju vina koji će biti otvoren u Tvrđi kod Vodenih vrata. Posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati vina iz četiri osječko-baranjska vinogorja, te ostale domaće gastro specijalitete. Još jedna novina koja ove godine očekuje turiste je i turistički eko vlak koji će povezati grad s Parkom prirode Kopački rit

Rijeka Drava imat će još jednu veliku ulogu u dolasku turista. Broj kruzera naime, iz godine u godinu je sve veći pa sve više gostiju u Osijek dolazi upravo ovim putem.

Svi su svjesni kako će i ova 2013. godina biti teška i puna izazova, ali u osječkoj Turističkoj zajednici su optimistični. Svojim će gostima uz prirodne i kulturne ljepote grada ponuditi i mnoštvo novih sadržaja, a ne treba zaboraviti ni na brojne sportske, kulturne i zabavne manifestacije koje su postale brend Osijeka.

Tekst: STV 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari