VIDEO: Fotografije vandalizma ubuduće na stranicama grada, a za one koji prijave vandale nagrade

Vandalizam u gradu stari je problem na koji grad Osijek u prosjeku godišnje troši oko 2 milijuna kuna. Slično je bilo i prošle godine, no u Gradu su poduzeli određene korake kako bi vandalima konačno stali na kraj.

Građani se vrlo često žele na izgled grada, prigovora je mnogo no često upravo su građani ti koji uništavaju vlastiti grad. Zelenilo, klupe, javna rasvjeta, prometni znakovi samo su dio gradske imovine koje vandali uništavaju iz godine u godinu, a grad Osijek uporo plača popravke.
No, stvari se ipak mijenjaju na bolje i to prije svega postavljanjem vidio nadzora koji je donio i prve konkretne rezultate.

U ovoj godini planira se i na web stranicu grada, postavljati slike svih vandalizama koje počine građani, a svi oni koji prijave vandalizam, odnosno ukažu na počinitelje bit će simbolično nagrađeni.



Zahvaljujući tome u Gradu se nadaju kako će ove godine imati još nešto bolje rezultate nego prošle, odnosno kako će uništavanja gradske imovine biti puno manje, te će se novac koji se do sada ulagao u popravke, od sada moći ulagati u novu opremu.

Više u prilogu STV-a.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari