Zeleni uputili apel za očuvanje drvoreda lipa na promenadi

Potaknuti medijskim najavama uklanjanja drvoreda i mnogobrojnih pozivima zabrinutih građana na Zeleni telefon udruga Zeleni Osijek pokrenula je peticiju za očuvanje drvoreda lipa na osječkoj Promenadi i pronalaženje alternativnog rješenja za izvođenje neophodnih radova obnove kanalizacije.

Najava uklanjanja drvoreda lipa na osječkoj Promenadi zbog projekta obnove kanalizacije i gradnje sjevernog kolektora još je jedna u nizu devastacija sve oskudnijih zelenih površina u gradu Osijeku. Grad koji je godinama slovio kao jedan od najzelenijih, sve više gubi svoje prepoznatljive drvorede. Grad Osijek je laskavu nagradu “Brončani cvijet Europe” dobrim dijelom dobio upravo zbog svojih drvoreda i parkova, rekao je Dinko Pešić ispred Zelenih Osijek.

Dodaju kako ne osporavaju opravdanost projekta izgradnje sjevernog kolektora i obnove kanalizacije te  pozivaju investitora i izvoditelja radova na pronalaženje alternativnog rješenja koje bi sačuvalo drvored na Promenadi.

Ovim putem također pozivaju građane da potpišu online peticiju i daju svoj glas za očuvanje drvoreda lipa na osječkoj Promenadi te da se uključe u ovu inicijativu svojim komentarima, fotografijama, dopisima, itd.

Peticija se može potpisati na web stranici: www.zeleni-osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari