VIDEO: Obnovljeni park Zrinjevac dobit će Baltazarovo igralište

Nakon više desetljeća poznati osječki park Zrinjevac došao je na red za obnovu. Projekt je završen te bi u bližoj budućnosti ovaj godinama devastirani park konačno trebao dobiti izgled kakav i zaslužuje.

Park Zrinjevac godinama već i ne liči na park, a prije svega jer je još davno devastiran i izgradnjom športske dvorane. No, kako se ipak radi o vrijednom i potrebnom športskom objektu u sklopu uređenja Zrinjevca dvorana će ostati na svom mjestu, ali će biti obučena kako bi se koliko je moguće sakrio njen trenutačni izgled. Ostatak Zrinjevca biti će u potpunosti hortikulturalno preuređen, a prema projektu koji je prošao na javnom natječaju. 

Na Zrinjevcu će biti izgrađeno i dječje igralište i to na temu poznatog crtića profesora Baltazara, a trenutačno se pregovara kako bi se dobila autorska prava, i tako Baltazar doselio u Osijek.

I tako će prema svemu sudeći Zrinjevac uskoro zablistati nekim novim sjajem i zasigurno, što zahvaljujući Baltazaru, što hortikulturalnom preuređenju postati omiljeno okupljalište malih, ali i velikih Osječana.

Video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari