KBC Osijek raspisao natječaj za 255 volontera

KBC Osijek ovog je tjedna raspisao natječaj za prijam 255 pripravnika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (volontera) na određeno vrijeme.

Kako piše Glas Slavonije KBC Osijek će na rok od godinu dana dobiti pojačanje u obliku 96 medicinskih sestara, 60 prvostupnica sestrinstva, 30 doktora medicine, 15 prvostupnika fizioterapije, 13 zdravstveno-laboratorijskih tehničara, 12 prvostupnika radiologije, 10 prvostupnika laboratorijske dijagnostike, pet magistara medicinske biokemije, četiri fizioterapeutska tehničara i jednog prvostupnika radne terapije.

Na taj bi način treebala biti riješena gonija dijela pripravnika zdravstvenih struka, koji zbog manjka novca u državnom proračunu duže od godinu dana nisu dobili šansu za odrađivanje pripravničkog staža i dobiju mogućnost da potraže posao u struci.

Za sada je rečeno da će se možda tijekom godine donijeti odluka o određenoj naknadi, no za sada ih primamo kao volontere. To će riješiti problem mladih ljudi koji bez staža nisu mogli tražiti posao, komentirao je kratko za Glas Slavonije prof. Jozo Kristek, ravnatelj KBC-a Osijek.

Država će im plaćati doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje te pokriti troškove prijevoza tijekom pripravničkog staža. Ostala je mogućnost da se pripravnicima u zdravstvu stažiranje ipak plati, ali u iznosu bitno nižem od onog na koji su mogli računati prema starom modelu, odnosno spominje se državni minimalac od 2.814 kuna.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari