FOTO: Tko to ne voli svoj grad!?

>> FOTO: Tko to ne voli svoj grad!?

Već duže vremena po gradu za oči zapinje potpis na zidovima POW. Autor (ili više njih?) si je zbilja dao truda i svojim škrabotinama doslovce izmasakrirao cijeli grad. Tako su se na meti njegovih markera i autolakova našli i Tvrđa, i novi Trg slobode i Trg Ante Starčevića, kao i nebrojene fasade, bilo na novogradnjama, bilo na povijesnim zgradama.

Teško je zamisliti što autora prisiljava na takav način samopromocije, razni razlozi tu mogu biti, od kompleksa manje vrijednosti, životnih frustracija, roditeljskog zanemarivanja ili čiste obijesti prouzrokovane manjkom zdravog razuma i civiliziranih tekovina suvremenog čovječanstva. Uz njegov potpis nerijetko se viđa i još jedan – LUV, no pitanje je jeli mu to partner ili je riječ o istoj osobi. Zapanjujuće je da je LUV “ukrasio” i kompletan stražnji kraj jednog dostavnog vozila!

Tužno je da POW nesmetano operira više od godinu dana i da mu nitko nije stao na kraj do sada. Stoga pozivamo i policiju i nadležne institucije, a prije svega sugrađane da budu odgovorni i reagiraju ukoliko vide dotičnog kompleksaša, jer je nemoguće da je ostao nezapažen pored toliko uništenih fasada. Nadamo se iskreno da će POW jednom biti uhvaćen i debelo platiti materijalnu štetu, a da će se u obzir pri njegovom kažnjavanju uzeti i ona nematerijalna u vidu uništavanja povijesne baštine te nagrđivanja vizura grada!

Stoga vam donosimo galeriju njegovih nedjela koje su nam tokom vremena poslali čitatelji, a dio je prikupljen i sa Skyscrapercity foruma:


TEKST: M.Banić (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari