Provjerili smo zašto Osječani odlaze u Srbiju u šoping

Na 40-ak kilometara od Osijeka, tik poslije srpske granice, smjestilo se malo vojvođansko selo Bogojevo. Zadnjih nekoliko godina to je mjesto postala prava šoping-meka mnogih Osječana.

Na 40-ak kilometara od Osijeka, tik poslije srpske granice, smjestilo se malo vojvođansko selo Bogojevo. Zadnjih nekoliko godina to je mjesto postala prava šoping-meka mnogih Osječana.

Provozali smo se provjeriti zašto Osječani masovno hrle tamo u kupovinu i šta se najviše trguje.

Po dolasku u selo pred lokalnu trgovinu “Niš” zanimljiv prizor, 15-ak auta parkiranih i svi odreda sa osječkim registracijama.

U današnje vrijeme, kada se svaka kuna dvaput okreće, mnogi će izabrati odlazak i u Srbiju da uštede. A provjeravajući cijene, uvjerili smo se da se u trgovini u Bogojevu zaista i može uštediti. Cijene su čak i 50% niže nego u Osijeku.

U Bogojevo prvenstveno odlazimo zbog cigareta. Kutija je tu u prosjeku 10kn, ove lošije tipa York su čak i ispod 10kn. Na nekoliko šteka, ušeteda je poprilična, priča nam mlada Osječanka Lidija, koju smo zatekli ispred trgovine.

Osim cigareta, dosta se kupuju i žestoka pića. One su isto više od 50% jeftinije nego kod nas. Litra votke se može kupiti već za 30 kuna. Po osobi se preko granice može prenijeti jedna šteka i jedna žesta.

Naprimjer, gotove juhe koje su kod nas 5-8kn ovdje su 1-4kn. Također sokovi su dosta jeftiniji, original Coca-Cola je samo 7kn, priča nam Lidija.

I sami smo ušli u trgovinu i uvjerili se u te tvrdnje. U ponudi ima zaista svega, a na policama je i puno hrvatskih proizvoda. Od trgovkinje saznajemo kako su u zadnjih nekoliko godina trgovinu čak tri puta proširivali, prvenstveno zbog brojnih kupaca iz Hrvatske. U sklopu trgovine je i mjenjačnica.

Zaključak je da se odlaskom u Bogojevo zaista može uštedjeti, posebno ako će te kupovati cigarete ili npr pića i sokove za neku zabavu. Oni kojima ne smeta odlazak u Srbiju i trošenje kuna tamo, to i iskorištavaju.

Tekst: D.M. (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari