Osječanin Dario Kovač hrvatska je mlada osoba godine!

Dario Kovač ovogodišnji je dobitnik nagrade 'Uključi se!'. Godišnja je to nagrada koja se mladim osobama dodjeljuje za osobit doprinos i ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini u širokom polju tema.

Dario Kovač ovogodišnji je dobitnik nagrade ‘Uključi se!’. Godišnja je to nagrada koja se mladim osobama dodjeljuje za osobit doprinos i ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini u širokom polju tema.

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić dodijelila mu je danas nagradu za doprinos u istraživanju o utjecaju roditeljskog ponašanja i emocionalne inteligencije kao zaštitnog faktora u razvoju simptoma ADHD-a u djece osnovnoškolske dobi.

Dario je nekoliko godina volontirao u udruzi “MOGU”  i pomagao djeci s poteškoćama u razvoju, oboljelim od cerebralne paralize, te djeci s Downovim sindromom.

Želio bih se zahvaliti prije svega Mreži mladih i Ministarstvu te mojoj supruzi koja me je kandidirala i koja mi je najveća podrška. Također bi čestitao svim mladima, kandidatima, jer sam ja samo prvi od jednakih i drago mi je da je red mladih prepoznat na ovako visokom nivou“, rekao je Kovač.

Nagrada je novčana, a Ministarstvo socijalne politike i mladih za nju je osiguralo pet tisuća kuna. Dodjeljuje se  mladoj osobi ili skupini mladih u dobi od 15 do 30 godina  za osobit doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini u širokom polju tema.

Nadam se da će neki novi modeli dati poticaje mladima da svojim radom pomognu u bržem izlasku zemlje iz krize“, poručila je ministrica Opačić.

Opširnije o Darijevoj kandidaturi za nagradu pogledajte na stranici ukljucise.net

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari