Papirnati školski imenici odlaze u povijest

Dokaz kako moderne tehnologije polako, ali sigurno ulaze u škole, zasigurno je Osnovna škola Vladimir Nazor u Čepinu.

Ova se škola, naime prva u Osječko-baranjskoj županiji odlučila za ulazak u projekt e-Dnevnici. Projekt je to koji bi tradicionalne papirnate školske dnevnike trebao poslati u povijest. Riječ je o web aplikaciji koju je izradio CARNet, a nastavnici će umjesto u imenik, ocjene, izostanke i vladanje upisivati u tablet, roditelji će preko e-maila moći pratiti ocjene i izostanke svog djeteta. Također, uvid u e-Dnevnik imat će i učenici.

U školu u Čepinu već je stiglo 25 tableta, isto toliko će ih biti dostavljeno idući tjedan, dok su za učitelje razredne nastave organizirane edukacijske radionice, a s e-Dnevnicima u školi kreću od jeseni.

Svaki nastavnik moći će pratiti svoj predmet i razrede kojima predaje. Razrednik će imati pristup ocjenama kao i kompletnoj administraciji vezanoj uz učenike iz njegovog razreda. Ako učenik ujutro ne dođe na nastavu, roditelj automatski dobiva e-mail. Uz izostanke, roditelji mogu vidjeti i ocjene i sve ostalo što se upisuje u ovaj virtualni dnevnik” , objasnila je za Glas Slavonije Prof. informatike Maja Jurić Babaja.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari