Bibliobus uskoro i na Sjenjaku

"Idemo dalje s većim brojem knjiga", naziv je akcije koju je pokrenula Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek zbog pozitivnog odjeka korisnika prema akcijama ljeto, jesen i zima s većim brojem knjiga....

“Idemo dalje s većim brojem knjiga”, naziv je akcije koju je pokrenula Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek zbog pozitivnog odjeka korisnika prema akcijama ljeto, jesen i zima s većim brojem knjiga. Akciju, kaže ravnateljica Dubravka Pađen-Farkaš, nastavljaju do kraja lipnja.

Tako će korisnici upisani na osnovnu iskaznicu moći posuditi umjesto dosadašnje četiri, šest knjiga, a korisnici obiteljske iskaznice umjesto dosadašnjih sedam, devet knjiga. Cilj te akcije jest poticanje čitanja u slobodno vrijeme.

Planira se proširiri i bibliobusna mreža i na druga naselja oko Osijeka uz nabavku još jednog bibliobusa.

Problem s nedostatkom našeg odjela na jednom od najnaseljenijih osječkih naselja – Sjenjaku, pokušat ćemo riješiti uskoro. Naime, razmišljamo o tome da stari bibliobus stacioniramo samo na Sjenjaku. U tom naselju nema prostora u kojem bi mogla raditi knjižnica, a robna kuća je privatni objekt, kaže Pađen-Farkaš za Glas Slavonije.

Više pročitajte u Glasu Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari