30-ak građana prijavilo identitet POW-a i LUV-a

POW, POW, POW… natpisi proširili su se cijelim gradom. Preko fasada, klupa, rasvjetnih tijela i svega na što je ovaj “umjetnik” stavio svoj potpis.

Portal SiB.hr prvi je ukazao na ove natpise nakon čega je Savjet mladih grada Osijeka ponudio novčanu nagradu u iznosu od 2000 kuna onome tko prijavi identitet počinitelja.
[span class=camera]FOTO: Tko to ne voli svoj grad!?[/span]

Kako smo uspjeli saznati policija je od tog trenutka zaprimila 30-ak prijava identiteta POW-a. Policija trenutno provodi istragu o samoj osobi, a s obzirom da su svi koji su poslali prijavu prijavili istu osobu očekuje se protiv njega i podnijeti prijavu.

Neslužbeno, saznali smo kako se radi o osobi staroj 18 godina koja se skriva iza osobe POW, a policija je istoga i privela i obavila obavijesni razgovor. Osim njega građani su prijavili i izvjesnog LUV-a koji su čini se zajednički šarali po imovini građana i grada.

Iz izvora bliskih grafiterskoj sceni u Osijeku saznali smo kako su njihovi inicijali zapravo izvedenica riječi lopov (lo – pov), a svi grafiteri s  kojima smo razgovarli osudili su ove “grafite” jer se na taj način njihov umjetnički rad poistovjećuje sa škrabotinama.

Savjet mladih još nije isplatio nagradu za informaciju vezanu uz ovaj dvojac, ali prema riječima Filipa Glavaša, predsjednika Savjeta, to će učiniti nakon što policija završi sa istragom i podigne optužni prijedlog. Nagrada će tada otići osobi koja je prva prijavila identitet POW-a.

Slično je već učinjeno kada je naš portal objavio priču o osobama koje su šarale po željezničkom nathodniku, a tada je prijavitelj svoj iznos od 1000 kuna proslijedio Azilu za  napuštene životinje u Nemetinu.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari