U Donjem gradu nova parkirališta, kanalizacija i igralište za bebe

Nekoć jedan od ponosa industrijskog Osijeka, bivša tvornica kože u Donjem gradu, već neko vrijeme predstavlja gradsko ruglo. Iako se pitanje Kožare pokušavalo riješiti u nekoliko navrata, njena je budućnost i dalje neizvjesna.

Sudbina osječke Kožare koja je u vlasništvu Hypo banke i dalje je upitna. Gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je da ne može govoriti o nekretninama u privatnom vlasništvu, no da u ovom trenutku ne vidi zainteresiranih za kupovinu tih objekata koji ističe, ugrožavaju tamošnje stanare.

Na području Donjeg grada ove će godine biti puno toga učinjeno. Najavljena je izgradnja trodijelne sportske dvorane kod Ugostiteljske škole vrijedne 25 milijuna kuna, ići će se i u proširenje Medicinske škole, a radi se i novi Vatrogasni dom. U Gradskoj četvrti istaknuli su i još neke prioritete, a koji će također biti realizirani.

Vodovod Osijek i ove će godine nastaviti sa ulaganjima u ovaj dio grada. Predviđeno je oko osam milijuna kuna vrijednih investicija, pa će se tako u brojnim ulicama napokon riješiti kanalizacija.

Na sastanku u ovoj Gradskoj četvrti najavljeno je i kako će se upravo u Donjem gradu napraviti prvo igralište za bebe u Osijeku.

Više pogledajte u video prilogu STV-a.

FOTO: Screenshot http://karte.com.hr/osijek/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari