Ništa od letova Osijek-Zagreb barem do proljeća

Unatoč najavama kako će letovi Croatie Airlines na relaciji Osijek-Zagreb-Osijek započeti u studenom prošle godine, gotovo 3 mjeseca kasnije od toga još ništa.

Vlada RH je još 8. studenoga donijela odluku kako Croatia Airlines treba što prije u zimski red letenja uvrstiti i tu liniju.

Ovo stalno odgađanje zbilja nije do nas. Prema našim informacijama, jer se stalno raspitujemo kako se sve odvija, zapelo je na relaciji između Croatia Airlinesa i mađarske tvrtke koja iznajmljuje zrakoplove toga tipa. Naime, CA nema zrakoplove traženoga profila, a riječ je o dvomotornim turboelisnim avionima s tridesetak sjedala. Navodno su pregovori oko međunarodnih ugovora toga tipa vrlo komplicirani i nama ne preostaje ništa drugo nego – čekati”, kaže za Glas Slavonije direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić.

Letovi su bili dogovoreni za svaki radni dan, od ponedjeljka do petka. U 6.45 sati trebali su polijetati s osječke piste u Zagreb, a u Osijek se vraćati u 15 sati. Predviđena cijena povratne karte ne bi trebala premašivati šeststotinjak kuna, ali Osječani još čekaju na tu pogodnost.

Sve glasnije se priča kako CA odugovlači s uvođenjem letova jer im je ta linija nerentabilna, ali u resornom ministarstvu tvrde kako će biti sufinancirana.

[blockquote]Direktor Zračne luke njavljuje kako će, prema svemu sudeći, oko Uskrsa biti uvedeni čarter letovi na liniji Osijek-Stuttgart. Detalji oko cijena karata biti će objaljeni uskoro.[/blockquote]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari