‘Gradske tvrtke uprihodile 455 milijuna kuna, GPP u minusu, a kreditni rejting bolji od države’

Na današnjem kolegiju gradonačelnika Krešimira Bubala s direktorima gradskih tvrtki istaknuto je kako su sve tvrtke izuzev GPP-a i Sportskih objekata prošle godine poslovale u plusu.

“Sustavna racionalizacija poslovanja i brižno vođenje gradskih tvrtki, uz smanjenje broja uposlenih i povećanje opsega posla, teme su održanog sastanka” istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Radni sastanak gradonačelnika s direktorima trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Osijeka sazvan je s ciljem upoznavanja s poslovanjem u 2012. godini, uz projekcije očekivanja u 2013. godini. Većina tvrtki uspjela je smanjiti dugovanja iz prethodnih godina te će poslovnu godinu završiti pozitivno, što još uvijek nije slučaj sa Sportskim objektima i GPP-om.

“Analizom simulacije svakog pojedinog objekta u sustavu tvrtke, tražit ćemo rješenje za uspješnije funkcioniranje Sportskih objekata, a što se GPP-a tiče, nastavit ćemo s racionalizacijom poslovanja i povećanjem prihoda te investirati u nekoliko novih vozila”, pojasnio je gradonačelnik.

Nakon sastanka, Bubalo je rekao kako su ukupni prihodi tvrtki u vlasništvu grada bili oko 455 milijuna kuna, dok Gradski prijevoz putnika imao negativni financijski rezultat od 2,3 milijuna kuna. Istaknuo je i kako Grad Osijek trenutno ima bolji kreditni rejting od države te bilo koje lokalne jedinice samouprave u Hrvatskoj.

Vodovod-Osijek nastavlja sa značajnim investicijama i u ovoj godini, od čega izdvajamo projekt novoga sjevernog kolektora, ukupne vrijednosti blizu 80 milijuna eura. Radovi na izgradnji započet će u drugome dijelu ove godine. Unikom je istaknuo pozitivne efekte u sustavu “plavih kanti” odnosno prikupljanju papirnog otpada.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari