Zbog pijančevanja na javnom mjestu u Osijeku ispisane 242 kazne, u Našicama samo 10

U Gradu Osijeku prekršajne prijave zbog ispijanja alkohola na javnom mjestu dobile su čak 242 osobe, dok je u Našicama istu kaznu dobilo desetero osoba.

Svakako je zanimljivo da su godinu dana prije ispisane samo tri takve kazne, što je drastičan porast prijavljenih osoba za više od 8.300 posto! Očito je da su gradske uprave ovih dvaju slavonskih gradova odlučile bez rezerve ukloniti sve osobe koje uporno piju na svim mogućim mjestima.

U Osijeku, na temelju odluke o komunalnom redu kazna za osobu koja alkohol konzumira na javnom mjestu iznosi 1 000 kuna, dok je u Našicama ta kazna u visini od 300 kuna, a iz PU osječko-baranjske ističu kako bi bilo dobro da i ostali gradovi u Osječko-baranjskoj županiji donesu iste ili slične odluke.

Ivica Šiškić, iz osječkog Odsjeka komunalnog redarstva, kaže da se alkohol najčešće konzumira na javnim mjestima u noćnim satima.

Zabrana konzumiranja alkohola na javnim mjestima, kao i u prolazima zgrada, propisana je Odlukom o komunalnom redu. To se odnosi na sva javna mjesta. Najčešće se u tom prekršaju zateknu osobe mlađe životne dobi i to kod tzv. Rondela u Tvrđi, parkovima i slično” rekao je Šiškić za Glas Slavonije, te dodao kako su u početku donošenja ove odluke, komunalni redari išli na teren s policijom, no obično se najviše takvih slučajeva događa u kasnim noćnim satima pa sada policija sama obavi posao.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari