Učenici se hrane nezdravo, želja im je dobitak na lotu i sve češće odlaze na estetske operacije!

Na web stranici osječke Medicinske škole osvanula je još jedna u nizu anonimnih anketa koje ova škola postavlja svojim učenicima svaki mjesec.

Na web stranici osječke Medicinske škole osvanula je još jedna u nizu anonimnih anketa koje ova škola postavlja svojim učenicima svaki mjesec. Pitanja u anketama su zanimljiva, no odgovori su još zanimljiviji – piše Glas Slavonije.

Ovomjesečno pitanje glasilo je: “Kao budući zdravstveni djelatnik, hraniš li se pravilno i zdravo?” Odgovori su pokazali kako je velikoj većini zdrava prehrana nepoznanica. Čak 37,5 % učenika hrani se zdravo, što podrazumijeva obilne doručke, kuhani ručak, voće, laganu večeru, te raznolikost u prehrani. Ostalih 31,3 % učenika većinom se hrani “fast foodom“. Za doručak kupuju bureke i pizze, a večeraju tople sendviče. Nekima od budućih medicinara (25%) hrana nije prioritet ili zaboravljaju na nju, te više novaca troše na kave, cigarete i kantinu. Ostalih 6% čak ni ne doručkuje.

Mnogi učenici zapravo ne znaju što je to zdrava prehrana ili nemaju vremena za nju. Školske kantine trude se uvesti što raznolikiju prehranu, onoliko koliko financijska sredstva dopuštaju. Od ostalih anketa, pronašlo se još nekoliko zanimljivih. Pa tako prema anketi s pitanjem “Koja je vaša najveća želja u 2013.godini” mnogi učenici žele osvojiti dobitak na lotu, dok zdravlje želi samo 4 % učenika.

Također učenici čitaju samo kad moraju ili ne čitaju uopće jer im je sve dostupno na internetu. U jednoj drugoj osječkoj srednjoj školi mnogi su ostali zatečeni informacijom kako su njihova djeca opterećena izgledom te da velika većina njih razmišlja, ali i želi otići na estetske operacije lica!

Najčešće se radi o operacijama nosa i ušiju, a nešto rjeđe o operacijama usnica. Prema riječima stručnjaka koji govore za Glas Slavonije, ovakve pojave nisu čudne i neočekivane. No, svakako treba pripaziti na njih jer mogu završiti s negativnim posljedicama i prouzrokovati bolesti poput anoreksije i bulimije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari