Grobari krali nakit s pokojnika pa završili u pritvoru

Zbog sumnje da su krali zlatni nakit s pokojnika, sedam grobara osječke gradske tvrtke Ukop privedeno je jučer sucu za istrage.

Zbog sumnje da su krali zlatni nakit s pokojnika, sedam grobara osječke gradske tvrtke Ukop privedeno je jučer sucu za istrage. Odvjetništvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora.

“Sumnja se da su, kao grobari, prilikom održavanja grobnih mjesta te kod ukopa pokojnika, uzimali i za sebe zadržali vrijednosti koje su našli” – kratko je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Počinili su tako, sumnja se, kaznena djela teške krađe te povrede mira pokojnika. Uhićenja će, doznaje Večernjak biti još. Policija je cijeli slučaj počela rješavati prije nekoliko dana. Sedam grobara i jedan voditelj groblja pozvani su u srijedu na obavijesni razgovor. Voditelj nije osumnjičen pa je ubrzo poslan kući.

[blockquote]”Pitanje je dokle seže ljudska glupost i to je svakom normalnom građaninu nezamislivo. Vidjet ćemo u kojem smjeru će ići istraga, a ako je neki grobar sudjelovao u tome, svakako će odgovarati. Želimo da se istraga privede kraju i da tada poduzmemo sve potrebne radnje. Održat ćemo sjednicu Nadzornog odbora, ali očekujem da Ukop i dalje normalno funkcionira i brine se za 20 groblja. Sličnih slučajeva ima i u drugim gradovima, ne samo u Hrvatskoj”, rekao je Bubalo za Glas Slavonije.[/blockquote]

Tekst: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari