Spomenik crvenom fići uskoro će nadzirati kamere visoke rezolucije

Spomenik crvenom fići na raskrižju Vukovarske i Trpimirove ulice te Trg Ante Starčevića uskoro će dobiti nove kamere visoke rezolucije za nadzor.

Nakon provedenog javnog natječaja, iznos ovih kamera je oko 70 000 kuna, a točan broj i konkretne lokacije kamera ostat će tajna. U Gradu najavljuju i kako će u dogovoru s policijom već ove godine započeti postavljanje radar-kamera koje kontroliraju brzinu vozila, ali služe i za nadzor. No sve će ovisiti o financijskim sredstvima koja će biti izdvojena za tu namjenu.

Gradski pročelnik za komunalu Milan Kamenko, za Glas Slavonije objasnio je razlog kupnji ovih kamera:
Videonadzor na Trgu Ante Starčevića postoji, ali zbog novog pravilnika MUP-a kojim se propisuje minimalna rezolucija, moramo nadograditi sustav boljim kamerama kako bi se na snimkama mogla prepoznati lica i registracijske oznake na vozilima. Obnovljeni Trg slobode ima videonadzor s kontrolnom sobom smještenom u jednom od staklenih paviljona gdje se mogu pregledavati snimke. Sustav kamera na Trgu Ante Starčevića povezan je sa zaštitarskom tvrtkom, a želja je, kada postavimo nove kamere, objediniti nadzor Trga slobode, Trga Ante Starčevića i crvenog fiće u jednu kontrolnu sobu koju bi smjestili u prostorijama gradske uprave“.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari