Anketa NOVE TV: Bubalo i Vrkić u drugom krugu

Nova TV u suradnji s agencijom Ipsos Plus provela je istraživanje mišljenja vezano uz skorašnje izbore za gradonačelnika Osijeka.

Krešimir Bubalo u prvom krugu Osijeku vodi s 32,8 posto. Odmah iza njega je kandidat HNS-a,SDP-a i HSZ-a Ivica Vrkić sa 20,5 posto.

Jaroslav Pecnik ima 16,7 posto s listom Laburista, a HDZ-ova uzdanica Dražen Vidović ima potporu od 9,5 posto. Dva pravaša, ali na različitim stranama nalaze se pri dnu utrke za gradonačelnika. Gordan Matković s listom HSP Ante Starčević ima 6,6 a Anto Đapić kao nezavisni osvaja 6,2 posto. Onih koji su se opredijelili za druge kandidate i neodlučnih ima 7,9 posto.

S obzirom na izvjestan drugi krug između Bubala i Vrkića, pitali su glasače i za koga će tada glasati. Tako Bubalo osvaja 46,2 posto, a Vrkić 44 posto glasova birača. Zanimljivo, za Bubala će glasati 48% žena i 54% mladih do 30 godina. Na izbore neće izaći njih 6,7, a 3 posto birača još odlučuje kome dati glas. Za Vrkiće će pak glasati 49% muškaraca i 47% onih između 45 i 60 godina. Za Vrkića glasa i više visoko obrazovanih, njih 49%.

Ukoliko u drugi krug umjesto Vrkića uđe primjerice Jaroslav Pecnik Bubalo bi lako pobjedio sa 52,3 naspram 38,3. U odnosu snaga naspram Vidovića i Đapića, Bubalo bi osvojio između 57 i 58,4 posto glasova naspram 25,2 posto.

Gradsko vijeće Osijeka

Građani Osijeka na listiću za gradsko vijeće zaokruživati će brojne liste pa se tako očekuje dispezija glasova. Njih 28,3 posto glasa za HDSSB, zatim 18,1 za koaliciju SDP, HNS i HSU, a treći su Laburisti s 11,6 posto. Iznenađenje je lista Zvonka Horvata koji ima povjerenje 7,9 posto birača, a iza njega je HSP koji osvaja 7 posto.

Izvor: Dnevnik.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari