Uskrsnice umirovljenicima i socijalno ugroženim obiteljima

I uoči ovoga Uskrsa osječkim umirovljenicima s nižim mirovinama te socijalno ugroženim obiteljima Grad Osijek isplatit će uskrsnice. Za umirovljenike s mirovinama do 2000,00 kuna uskrsnice će iznositi 200,00 kuna, dok je za 660 socijalno ugroženih obitelji osigurano po 300,00 kuna uskrsnice.

Za razliku od prošle godine kada je isplaćeno oko 5 tisuća uskrsnica, ove godine primit će ih preko 10 tisuća umirovljenika, objavio je na današnjem otvorenom kolegiju u gradskoj upravi gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Ujedno, izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što je Vlada odbila zahtjev Grada za proširenjem Doma za starije i nemoćne u Osijeku. Budući da smještaj u Domu čeka čak 1.400 osoba, Grad će poslati pismo Ministarstvu socijalne politike sa zahtjevom da preispita tu odluku.

A zbog odluke Ministarstva kulture prema kojoj država za Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku izdvaja 600.000,00 kuna manje nego u prošloj godini, Grad će poslati prosvjedno pismo ministrici kulture Andreji Zlatar Violić. Gradonačelnik Krešimir Bubalo ustvrdio je kako je ta odluka, nakon uspjeha koje ostvaruje osječka kazališna kuća, posve nerazumljiva. Naime, za rad kazališta u ovoj godini Ministarstvo izdvaja 1.900.000,00  kuna, a Bubalo kaže da su i 2.500.000,00 kuna, koliko je izdvojeno godinu ranije, bila premalo.

Ustvrdio je kako je odluka Ministarstva donesena na “glup politički način”.

Izvor: Radio Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari