dm H2O turneja u Osijeku promicala važnost zaštite voda

U subotu, 16.03. dm H2O turneja posjetila je Osijek i kroz zabavno-edukativne sadržaje promicala važnost zaštite i očuvanja voda povodom UN-ove Međunarodne godine voda.

Posjetitelji su uz pomoć pokretnog laboratorija Hrvatskih voda mogli saznati nešto više o sastavu i kvaliteti vode, a instruktori ronjenja iz udruge “Dinaridi-DISKF” kroz demonstraciju “suhog ronjena” otkrili su posjetiteljima kako se pripremiti za tu podvodnu aktivnost. Posjetitelji su imali priliku uživati i u nastupima vokalnog sastava “Akvarel”, ženske pjevačke skupine “Druge” i malih pjevačica OŠ Fran Krsto Frankopan.

“Kao dio lokalne zajednice, dm osjeća odgovornost i obvezu da se brine o njenim resursima. Želimo iskoristiti svoju poziciju društveno odgovorne kompanije kako bismo s našim sugrađanima ukazali na važnost vode za okoliš i naše zdravlje. U ime dm-a pozivam sve Osječane da nam se 23. ožujka pridruže u volonterskoj akciji “Očistimo hrvatske vode zajedno”, rekla je Snježana Katavić, područna menadžerica dm-a.

dm H2O turneji u Osijeku pridružili su se i polaznici osječkih eko škola OŠ Antuna Mihanovića, OŠ Retfala, OŠ Grigor Vitez, OŠ Fran Krsto Frankopan i OŠ August Šenoa koje ove godine sudjeluju u natjecanju za najbolji likovni rad na temu zaštite voda.

dm u sklopu dm H2O turneje želi motivirati građane na to da se pridruže akciji “Očistimo hrvatske vode zajedno” u sklopu koje će 23. ožujka, povodom Svjetskog dana voda, volonteri čistiti vodna bogatstva u Šibeniku, Karlovcu, Osijeku i Varaždinu. U Osijeku volonterska akcija čišćenja kreće u 09.30 u Zimskoj luci, pri čemu će stručnu podršku volonterima pružiti udruga “Dinaridi-DISKF”.

dm green city project, kao sveobuhvatnu ekološku inicijativu usmjerenu ka uključivanju građana i edukaciji koju je idejno osmislio Marko Lasić Nered, podržali su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora. Marko Lasić Nered dobitnik je nagrade Eko Oskar Ministarstva zaštite okoliša za poseban doprinos pojedinca u zaštiti okoliša.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari