Kohorta poziva na proslavu 25 godina postojanja

Po gradu su danas osvanule poruke kojima osječka navijačka skupina Kohorta poziva na proslavu prvih 25 godina svojeg postojanja.

’25. godina bodrenja Osijeka’, ‘Prvih 25 godina vjernosti’… samo su neki od natpisa koji su osvanuli po osječkim ulicama. Najvjerniji Osijekovi navijači ovim potezom žele pozvati Slavonce da im se u što većoj brojci pridruže u obljetnici ovog jubileja.

[span class=attention]POGLEDAJTE: U Europi cvjeta huliganizam, a UEFA optužuje samo Hrvate[/span]

Centralna proslava očekuje se na prvenstvenoj utakmici 27. kola (13.04.) kada momčad Osijeka dočekuje Zadar. Iz Udruge ističu kako će proslava ove velike obljetnice započeti puno prije tog datuma, a točan program proslave bit će uskoro objavljen na njihovim web stranicama. Osim slavljeničkog programa, Kohorta planira i humanitarne aktivnosti, a sve ne bi li na što dostojanstveniji način obilježili svojih četvrt stoljeća postojanja.

Povijest navijanja u gradu na Dravi puno je duža od 25 godina, ali najvjerniji osječki navijači odlučili su se uzeti 1988. kao godinu osnutka, jer od tad djeluju pod imenom “Kohorta”. Danas su okupljeni u navijačkoj Udruzi koja svoje prostorije ima u Tvrđi (Fakultetska 2) gdje se i mogu naći sve informacije o njihovom djelovanju.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari